February 23, 2023

Kas jāņem vērā izvēloties savu kāzu fotogrāfu!

TĀTAD, JUMS JAU IR NOSKATĪTA KLAEITA, UZVALKS, TORTE UN KĀZU MUZIKANTI, BET IR KAUT KAS ĻOTI BŪTISKS, KAS ĻAUS JUMS SAGLABĀT ATMIŅĀ JŪSU KĀZU DIENU ILGI UN LAIMĪGI. PAREIZI, TAS IR KĀZU FOTOGRĀFS UN ARĪ DZEN VIDEOGRĀFS. JŪSU FOTOGRĀFAM JĀSPĒJ IEMŪŽINĀT JŪSU SVARĪGĀKĀ DIENA UN JĀNODROŠINA LĪGAVAI UN LĪGAVAINIM IESPĒJA ATSAUKT ATMIŅĀ, PĀRDZĪVOT VĒLREIZ ŠO SVĒTKU ROMANTIKU UN SAJŪSMU ATKAL UN ATKAL.

KĀZU FOTOGRĀFA IZVĒLE VAR BŪT LIELS IZAICINĀJUMS. CERU, KA MANI PIECI IETEIKUMI PALĪDZĒS JUMS VIEGLĀK IZDARĪT IZVĒLI.

1. Bilžu kvalitāte un stils

Fotogrāfa portfolio kvalitātei būtu jābūt pirmajai lietai, kam pievēršat uzmanību. Izziniet kāds stils jums varētu patikt un noskaidrojiet vai fotogrāfs var to jums piedāvāt. Ja jūs esat noskatījuši konkrētu fotogrāfu, palūdziet parādīt arī pārējās kāda pasākuma fotogrāfijas, ne tikai tās, kuras atlasītas portfolio. Tādā veidā jūs varēsiet pārliecināties vai bilžu kvalitāte ir konstanta. Pirmkārt, bilžu stilam ir jāatspoguļo jūsu kā pāra individualitāti. Neraugoties uz to, vai jūs vēlaties relaksētas un neformālas bildes, vai arī jūsu izvēle krīt uz mūsdnienīgu un krāšņu stilu pārliecinieties, ka jūs esat izskatījuši vairākus iespējamos variantus.

2. Personība

Kā līgava un līgavainis jūs piešķirat lielu uzticības kredītu kāzu fotogrāfam un paļaujaties uz to. Lai iegūtu vislabākās bildes un patiesu jūsu svētku atspoguļojumu, vissvarīgakais ir, lai jūs justos komfortabli un atbrīvoti fotogrāfa klātbūtnē. Parasti jau pirmajās piecās tikšanās minūtēs var sajust emocionālu saskaņu vai nepatiku. Pirmais iespaids ir ļoti būtisks moments, kas norāda uz to, vai jums veidosies laba sadarbība un vai kopā jūs varēsiet radīt ko lielisku. Ja jūs jebkādu iemeslu dēļ jūtaties neērti, tas obligāti atspoguļosies jūsu kāzu bildēs. Tāpat neaizmirstiet par saviem viesiem. Ja jūsu kāzu fotogrāfs ir saprotošs, draudzīgs un laipns, jūsu viesi jutīsies brīvi un ļausies atraktīvi iemūžināt jūsu kāzu dienas dabisko gaitu un notikumus, un bildes būs nepiespiestas, brīvas un dabiskas. Zināms, ka patiesu smaidu nav iespējams viltot vai atdarināt, tāpēc izvēlieties gudri un atrodiet iespēju personīgi satikt fotogrāfu pirms svarīgā notikuma. Lielisks veids, lai iepazītos ar fotogrāfu, ir pirmskāzu fotosesijas organizēšana.

3. Naudas vērtība un cena

Šis bieži vien ir izšķirošais faktors, tomēr, lai arī tas ir ļoti svarīgs elements, šim nebūtu jābūt galvenajam jūsu izvēli noteicošajam. Visaugstākās cenas ne vienmēr garantē vislabāko kvalitāti. Un otrādi- pieejama cena ne vienmēr nozīmē zemu kvalitāti. Fotogrāfam būtu jābūt elastīgam savu pakalpojumu un cenu piedāvājumā, bet jums jābūt skaidrībā par savu budžetu. Neviens nav ieinteresēts lieki tērēt laiku, tāpēc skaidrs un saprotams dialogs jau no sākuma ļaus no tādas laika izniekošanas izvairīties. Jūsu fotogrāfam būtu jāspēj piedāvāt dažādus pakalpojumu komplektus, jābūt elestīgam attiecībā uz šo paku saturu un cenām. Jūsu fotogrāfs piedāvā servisu un katram pārim var būt atšķirīgas gaidas un vajadzības, tāpēc pārliecinieties, ka jūsu fotogrāfs spēj pielāgoties un piedāvājums ir atbilstošs jūsu vajadzībām. Jau iepriekš noskaidrojiet vai ir kādas papildus izmaksas, piemēram, par bilžu rediģēšanu, nodokļi, ceļa, ēšanas vai nakšņošanas izdevumi. Jums jābūt skaidrībai, ka visas izmaksas ir aprunātas pirms noslēdzat vienošanos.

4. Pieredze

Fotogrāfa pieredzei var būt nozīmīga lomu jūsu kāzu dienas organizēšanā un struktūrā. Esmu pārliecināts, ka daudzi fotogrāfi piekritīs- nereti tie, paralēli pamatuzdevumam, ir uzņēmušies arī kordinatora, viesu organizētāja un bērnu izklaidētāja lomu. Fotogrāfēšana ir tikai neliela daļa no fotogrāfa esības. Bez nepieciešamās pieredzes spēja ātri un atbilstoši noorientēties situācijā spriedzes apstākļos var arī zust. Ir saprātīgi un mērķtiecīgi izvēlēties fotogrāfu, kas jau ir strādājis tieši jūsu kāzu norises vietā. Tā nav obligāta nepieciešamība, tomēr ir liels ieguvums, ja jūsu fotogrāfs šo vietu pazīst un jau zin labākās fotogrāfēšanās vietas, veiksmīgākos rakursus un vides iespējas/ ierobežojumus. Tāpat ieteicams atrast laiku, lai detalizēti apspriestu kāzu dienas plānu. Laba ideja ir arī fotogrāfam satikties ar kāzu koordinātoru, lai saskaņotu visus notikumus no sākuma lidz beigām, tas samazinās iespējamību, ka iek palaists garām kāds būtisks kadrs. Pajautājiet cik kāzu jau ir fotogrāfēts un cik ilgi nodarbojas ar kāzu fotogrāfēšanu. Tas nenozīmē, ka, ja fotogrāfs ir iesācējs, tas būs mazāk spējīgs brīnišķīgi atspoguļot jūsu kāzu dienu, tomēr dos jums ieskatu par pieredzi. Tāpat, ja fotogrāfs ilgstoši darbojas šajā sfērā un tam ir milzīga pieredze, ir ieteicams pārliecināties, ka tā bilžu stils ir gājis līdzi laikam un būs atbilstošs mūsdienīgas līgavas un līgavaiņa gaidām.

5. Rekomendācijas un sarafānradio

Lielākā daļa manu klientu mani ir nolīguši balstoties uz iepriekšējo klientu rekomendācijām. Ja jūsu draugi vai ģimene ir bijuši apmierināti ar pakalpojuma un produkta kvalitāti, tad ir liela iespēja, ka arī jums patiks. Arī šim faktoram nevajadzētu būt pašam galvenajam jūsu izvēles motīvam, tomēr tas ir svarīgs puzles elements. Aprunājieties ar saviem draugiem par viņu pieredzi ar kāzu fotogrāfu un ņemiet vērā ieteikumus un padomus no tiem, kuri jau organizējuši savas kāzas. Labs fotogrāfs vienmēr varēs padalīties arī ar atsauksmēm no iepriekšējiem klientiem, ja jūs to palūgsiet, varbūt pat, iepriekš saskaņojot, jums būs iespēja parunāties ar tiem personīgi.

Noslēgumā vēlos atzīmēt, ka šie pieci ieteikumi nav sarindoti pēc to svarīguma pakāpes. Visi punkti ir vienlīdz svarīgi. Šo piecu faktoru kombinācijai būtu japalīdz jums pieņemt vispareizāko lēmumu izvēloties kāzu fotogrāfu. Novēlu jums veiksmi jūsu kāzu plānošanā un ilgu, laimīgu kopābūšanu nākotnē!